ZONNELENING DRENTHE 2017


De provincie Drenthe en een aantal gemeenten hebben geld beschikbaar gesteld om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. Hieronder vindt u informatie over de Duurzaamheidslening Hernieuwbare Energie, kortweg de 'Zonnelening Drenthe 2017’.

Inwoners van de gemeente Tynaarlo (vanaf 1 januari 2017) en de gemeente Emmen (vanaf 30 januari 2017) kunnen een aanvraag indienen. Staat uw gemeente er niet bij en wilt u een seintje krijgen per e-mail wanneer het loket voor uw gemeente open gaat? Laat dan u gegevens achter op deze pagina.

 

Over de Zonnelening

Als inwoner van de provincie Drenthe kunt u voor maatregelen gericht op het opwekken van zonne-energie, een zonnelening aanvragen. Door deze lening te voorzien van een rentevoordeel wil de provincie Drenthe u financieel ondersteunen met het opwekken van energie. Deze lening is gebaseerd op het opwekken van zonne-energie. Dit rentevoordeel is vastgelegd in de Duurzaamheidslening Hernieuwbare Energie, kortweg ‘Zonnelening Drenthe’. Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf van:

zonnepanelen;

een zonneboiler en/of overige duurzame technieken gericht op de winning van directe zonne-energie.

Wilt u in aanmerking komen voor de zonnelening, dan dient u eigenaar te zijn van een woning in de provincie Drenthe. 

 

Ga nog geen verplichting aan!

Let op: vraag eerst de zonnelening aan, voordat u verplichtingen aangaat met installateurs. Geef nog geen opdrachten en teken nog geen offertes, voordat u een ontvangstbevestiging van uw aanvraag heeft ontvangen. Maatregelen die al zijn uitgevoerd, komen helaas niet in aanmerking voor de zonnelening. 

 

DIRECT AANVRAGEN 

Op deze pagina kunt u een aanvraag indienen voor de 'Zonnelening Drenthe 2017'. Hieronder ziet u een overzicht van de gemeenten inclusief de status van het loket. Klik op de status achter de gemeente om uw aanvraag in te dienen. U moet een offerte meesturen deze kunt u bij ons aanvragen.

  

Zonnelening open

Assen: direct aanvragen is het budget mogelijk bereikt:

Aa en Hunze: direct aanvragen

Emmen: direct aanvragen

Hoogeveen: direct aanvragen

Meppel: direct aanvragen

Westerveld: direct aanvragen

De Wolden: direct aanvragen

Noordenveld: direct aanvragen

Borger-Odoorn: direct aanvragen

 

Gesloten

Midden-Drenthe 

Tynaarlo

 

De onderstaande gemeenten gaan binnenkort open. Op deze site kunt u uw gegevens achter laten om een seintje per e-mail te ontvangen zodra het loket opent: 

Hoogte en voorwaarden van de lening

U ontvangt een lening met een gunstige rente. De rente staat gedurende de gehele looptijd vast. Voor het actuele rentetarief kunt u terecht op de website van SVn.

  • Per aanvraag dient u minimaal € 2.500,- aan kosten voor energiebesparende maatregelen te maken;
  • De lening bedraagt maximaal € 7.499,-;
  • U kunt slechts eenmaal een lening ontvangen;
  • Bij de Zonnelening geldt een maximale leeftijdsgrens. Dit betekent dat het voor woningeigenaren van 75 jaar en ouder niet mogelijk is om een aanvraag in te dienen.